[Всички песни]
[Скрий Акордите]
[Редактирай песента]

Печат
Гама
C : G : D : A : E : B : F# : C# : F : Bb : Eb : Ab : Db : Gb

Корона чао


Изпълнител: Александар и Дац

Изпратил: dixy

Eb Bbm Eb Bbm

Ebm
Што беше фино
Пред карантинов
Корона чао, ајде чао, ајде чао чао чао
Abm          Ebm
Дајте кафана, екипа збрана
     Bb    Ebm
Инаку ќе полудиме!

Ebm
Во четири зида
Каде да идам,
Корона чао, ајде чао, ајде чао чао чао
Abm          Ebm
И пак по старо, да живне народ
     Bb    Ebm
Ма, ќе се препородиме!

Eb Bbm Eb Bbm
Eb Bbm Eb Bbm

Носиме маски
Ко да сме хаски,
Корона чао, ајде чао, ајде чао чао чао
Покажи фаца, дај да те бацам,
Без љубов ќе се мрднеме!

Како на ланци
Држи дистанци
Корона чао, ајде чао, ајде чао чао чао
Ни фали гужва, ни фали дружба
Да може да се гушнеме!

забавяне на ритъма

Не кашлај тамо
Ти млада дамо
Корона чао, ајде чао, ајде чао чао чао
Фаќа нервоза од иста поза
И само да се јадело!

Ама ќе пројде
Живот ќе дојде
Корона чао, ајде чао, ајде чао чао чао
Ни фали плажа, гужва, гњаважа
И ко да ништо не било!

Ни фали гужва, ни фали дружба
само да биде весело!акорди за китара

акорди за пиано

видео клип


© 2007-2020 akordite.com - Акорди и таблатури на български песни