[Всички песни]
[Скрий Акордите]
[Редактирай песента]

Печат
Гама
C : G : D : A : E : B : F# : C# : F : Bb : Eb : Ab : Db : Gb

Корона чао


Изпълнител: Александар и Дац

Изпратил: dixy

Bb Fm Bb Fm

Bbm
Што беше фино
Пред карантинов
Корона чао, ајде чао, ајде чао чао чао
Ebm          Bbm
Дајте кафана, екипа збрана
     F    Bbm
Инаку ќе полудиме!

Bbm
Во четири зида
Каде да идам,
Корона чао, ајде чао, ајде чао чао чао
Ebm          Bbm
И пак по старо, да живне народ
     F    Bbm
Ма, ќе се препородиме!

Bb Fm Bb Fm
Bb Fm Bb Fm

Носиме маски
Ко да сме хаски,
Корона чао, ајде чао, ајде чао чао чао
Покажи фаца, дај да те бацам,
Без љубов ќе се мрднеме!

Како на ланци
Држи дистанци
Корона чао, ајде чао, ајде чао чао чао
Ни фали гужва, ни фали дружба
Да може да се гушнеме!

забавяне на ритъма

Не кашлај тамо
Ти млада дамо
Корона чао, ајде чао, ајде чао чао чао
Фаќа нервоза од иста поза
И само да се јадело!

Ама ќе пројде
Живот ќе дојде
Корона чао, ајде чао, ајде чао чао чао
Ни фали плажа, гужва, гњаважа
И ко да ништо не било!

Ни фали гужва, ни фали дружба
само да биде весело!акорди за китара

акорди за пиано

видео клип


© 2007-2020 akordite.com - Акорди и таблатури на български песни