[Всички песни]
[Скрий Акордите]
[Редактирай песента]

Печат
Гама
C : G : D : A : E : B : F# : C# : F : Bb : Eb : Ab : Db : Gb

Корона чао


Изпълнител: Александар и Дац

Изпратил: dixy

Ab Ebm Ab Ebm

Abm
Што беше фино
Пред карантинов
Корона чао, ајде чао, ајде чао чао чао
Dbm          Abm
Дајте кафана, екипа збрана
     Eb    Abm
Инаку ќе полудиме!

Abm
Во четири зида
Каде да идам,
Корона чао, ајде чао, ајде чао чао чао
Dbm          Abm
И пак по старо, да живне народ
     Eb    Abm
Ма, ќе се препородиме!

Ab Ebm Ab Ebm
Ab Ebm Ab Ebm

Носиме маски
Ко да сме хаски,
Корона чао, ајде чао, ајде чао чао чао
Покажи фаца, дај да те бацам,
Без љубов ќе се мрднеме!

Како на ланци
Држи дистанци
Корона чао, ајде чао, ајде чао чао чао
Ни фали гужва, ни фали дружба
Да може да се гушнеме!

забавяне на ритъма

Не кашлај тамо
Ти млада дамо
Корона чао, ајде чао, ајде чао чао чао
Фаќа нервоза од иста поза
И само да се јадело!

Ама ќе пројде
Живот ќе дојде
Корона чао, ајде чао, ајде чао чао чао
Ни фали плажа, гужва, гњаважа
И ко да ништо не било!

Ни фали гужва, ни фали дружба
само да биде весело!акорди за китара

акорди за пиано

видео клип


© 2007-2020 akordite.com - Акорди и таблатури на български песни