Що ми е мило, мило ем драго


Изпълнител: Народни песни
Текст: народна
Музика: народна
Изпратил: груйчо 

A       D    A
Що ми е мило, мило ем драго 
 D    E          A
во Струга града, мамо, дукян да имам 
 E          A
леле варай, варай, моме Калино 
 D    E           A
во Струга града, мамо, дукян да имам.

A       D    A
На кепенците, мамо, да седам 
 D    E          A
стружките моми, мамо, моми да гледам 
 E          A
леле, варай, варай, моме Калино 
 D    E          A
стружките моми, мамо, моми да гледам


A       D    A
Кога на вода, вода ми одат 
 D    E          A
сос тие стомни, мамо, стомни шарени 
 E          A
леле, варай, варай, моме Калино 
 D   E           A
сос тие стомни, мамо, стомни шарени..


На овoй извор, извор студени 
там да се с дружки, мамо, с дружки соберат 
леле, варай, моме, моме Калино 
там да се с дружки, мамо, с дружки соберат.


акорди за китара

акорди за пиано

видео клип


© 2007-2017 akordite.com - Акорди и таблатури на български песни